Varför smycken är en grym present

Att ge bort ett smycke till någon i present kan för många kännas lite läskigt och obekvämt. Som inte stucket under stolen så är smycken en personlig och egen del som ger uttryck och variation och vilken stil man tycker om är otroligt bred, varierad och splittrad.

Så absolut – ja. Det kan självklart vara en svårighet att köpa ett smycke av något slag till någon eftersom det är en personlig, egen och speciell del som man utsmyckar sig med. Däremot går det att välja den mer diskreta stilen, vilket gör att det blir mer klassiskt och kommer garanterat att uppskattas.

Ger ett stort värde

Smycken betyder mycket mer och får ett helt annat värde om det kommer från någon person. Det ger smycket, oavsett om det är ett halsband eller ett par örhängen, en koppling till både tillfället som det mottogs och till personen som man fick gåvan av. För just i och med allt detta så blir det att det är sällan, ytterst ytterst sällan, som denna typ av gåva slår fel.

4 tips innan för att ge bort ett smycke

Här är några tips du kan följa för att med största sannolikhet pricka så mycket rätt som möjligt

  1. Ta hjälp av butiken. Albrekts Guld är väl kända för att ha en välinformerad och kunnig personal som har en grym kundservice. Gå in i butiken och fråga om råd och förklara vem personen du ska ge bort presenten till är och vad du har haft för tanke.
  2. Håll ett extra öga. Är det någonting som personen nämnt att du vill ha i smyckes-väg? Eller ser du själv att det är något smycke som saknas och att den skulle vara fin i en specifik ring etc? Slå till!
  3. Kolla runt lite på ex Instagram och Pinterest för att få inspiration, vad som är trendigt och inne just nu. Självklart behöver det inte ges ett smycke av senaste trend, men det kan vara ett sätt för att få just inspiration.
  4. Kom ihåg: det värsta som kan hända är att smycket blir bortbytt till någonting annat. Det kan ju faktiskt bara ses på ett sätt – att personen är så pass bekväm med dig att våga säga vad den tycker och att den kommer få ett smycke som den kommer använda. Voila, alla nöjda!
Att ge bort ett smycke
Tagged on: